BERBER tapijt BJ1020 Boujaad handgeweven uit Marokko, Boho - beige / oranje

Nieuw product

hoogte: ong. 25 - 30 mm

gewicht: ong. 2,0 kg/m2

matteriaal: 100% wol

Meer details

  verzendkosten van: 15,44 €
  Pakket verzonden in 48h
  wij verzenden naar het buitenland
  30 dagen om de goederen terug te sturen
  2 jaar garantie
  Contante betaling bij levering

1 400,33 € incl. btw


Waarschuwing: laatste item(s) op voorraad!

Datasheet

MateriaalWol
VormRechthoekig
ModelMeetkunde

Meer informatie

Uniek en uitzonderlijk – Ontdek handgeweven tapijten uit Marokko

De geschiedenis van het maken van tapijten in Marokko gaat duizenden jaren terug. Voor de lokale bevolking waren tapijten niet alleen decoratieve elementen, maar vooral een culturele uiting. Tegenwoordig herbergt Marokko ongeveer 45 verschillende Berberstammen, elk met zijn unieke weeftechnieken, kleurenpaletten en patronen.

Handgemaakte Marokkaanse tapijten zijn unieke, unieke decorelementen en dienen als een bron van kennis over de Berbercultuur en echte kunstwerken.
Het gehele productieproces vindt handmatig plaats, waarbij elke knoop minutieus wordt geweven op een staand weefgetouw. Weefmethoden worden binnen de stam van generatie op generatie doorgegeven, waardoor elke Marokkaanse stam verschillende weeftechnieken, patronen en kleurvoorkeuren heeft.
Uit respect voor tradities die door de jaren heen zijn doorgegeven, weerspiegelt de verzameling namen ook de namen van de Marokkaanse etnische groepen die ze hebben gecreëerd.
Het belangrijkste materiaal dat wordt gebruikt bij het vervaardigen van deze tapijten is wol, waardoor de tapijten mooi, uitzonderlijk duurzaam en comfortabel zijn.

Exclusieve tapijten uit Marokko zijn niet alleen een ideale keuze voor kunstliefhebbers, maar ook voor reizigers en liefhebbers van unieke items. Het handgemaakte productieproces garandeert dat er nergens anders ter wereld een identiek vloerkleed bestaat.

Marokkaanse BOUJAAD-tapijten zijn gemaakt van schapenwol, waardoor het exclusieve producten van hoge kwaliteit zijn. De laatste fase van het maken van BOUJAAD-tapijten omvat het wassen en kammen. Door ze 2 of 3 keer te kammen, worden overtollige vezels verwijderd en krijgt de pool de gewenste opstelling. Elke fase van de creatie is daarom zeer weloverwogen en tijdrovend, waarbij de methoden die duizenden jaren lang van generatie op generatie zijn doorgegeven, tot in de perfectie zijn geperfectioneerd.

Karakteristieke kenmerken van Marokkaanse tapijten:

  • Elk vloerkleed is handgemaakt door Marokkaanse wevers in slechts één exemplaar. Dit maakt het product een unieke toevoeging aan het interieur en een meesterwerk in zijn vakgebied.
  • Volledig geproduceerd uit wol. Dit natuurlijke materiaal zorgt met zijn duurzaamheid en veerkracht voor jarenlang tevredenheid bij de aankoop.
  • Bij een wollen vloerkleed kan er in eerste instantie wat stof vrijkomen – een natuurlijk kenmerk van dit materiaal. U kunt er echter zeker van zijn dat het op geen enkele manier ongemakkelijk of schadelijk is.

Breng een vleugje Marokkaanse cultuur in huis met deze uitzonderlijke en unieke handgeweven tapijten rechtstreeks uit Marokko!

 

 

Accessoires

30 andere producten in dezelfde categorie:

Follow us on Facebook